“Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα τα παραμύθια μένουν”.

book-child-dreams-fantasy-imagination-favim-com-123786-450x270

Ο τίτλος του ποστ, που είναι παραλλαγή του γνωστού τραγουδιού, “Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει” , ήταν και ο τίτλος  σημερινής ομιλίας μου .  Με είχαν καλέσει να μιλήσω για το παραμύθι , τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς που διοργάνωσαν Ημερίδα προβληματισμού και στρογγυλό τραπέζι με τίτλο: Παραμύθι και παιδικό βιβλίο στο σχολείο της κρίσης. (Για περισσότερες Πληροφορίες πηγαίνετε ΕΔΩ )  Όλη η εκδήλωση κράτησε, φυσικά, πολλές ώρες  – από τις 9.30΄ έως τις 14.00 – κι έτσι αναγκαστικά λόγω της μεγάλης διάρκειας, θα ανεβάσω εδώ μόνο την ομιλία μου που κρατάει δωδεκάμιση λεπτά.  Για μένα, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό γιατί η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη από Δασκάλες, Δασκάλους και γενικώς εκπαιδευτικούς, που το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν μεγαλωμένοι με την εκπομπή τού “Παραμυθά”  και με συγκίνησαν με όσα μου είπαν μετά την ομιλία. Αν σας κάνει κέφι δείτε το βίντεο, καθώς η ομιλία δεν είναι εξειδικευμένη μόνο για το παραμύθι, αλλά έχει και κάποια γενικότερα θέματα που συνδέονται με τα παιδιά.

Σας φιλώ.
Π.

 

 

2 σχόλια στο ““Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα τα παραμύθια μένουν”.”

   Πένυ
   8 Νοεμβρίου 14 στις 20:36

   Μας συγκινήσατε με την καταπληκτική ομιλία σας… για μια ποιότητα ζωής που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας… Σας ευχαριστούμε.

   amalia
   9 Νοεμβρίου 14 στις 19:03

   «Aν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια.
   Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.»
   (Άλμπερτ Αϊνστάιν)
   Για όλους εμάς που αγαπάμε το παραμύθι και το αντιλαμβανόμαστε ως το σημαντικότερο – ίσως- εργαλείο στην εκπαίδευση των παιδιών, νομίζω πως τα παραπάνω λόγια του Αινστάιν είναι το πάν.Και έχετε δίκιο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση να επηρεάσει την σημαντική αυτή πνευματική τροφή όχι μόνο για τα παιδιά αλλα και για εμάς τους ίδιους.

Σχολιάστε