Στα βραβεία ενός διαγωνισμού παραμυθιών.

4

Η φωτογραφία αυτή είναι από τον μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού, με τίτλο«Οι μαθητές μάς ταξιδεύουν με τα παραμύθια τους» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», όπου με είχαν καλέσει για να δώσω το Α΄ βραβείο και να διαβάσω το παραμύθι που το πήρε. Εδώ είμαι με τα παιδιά που βραβεύτηκαν.  Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου των σχολείων της ΑΤΤΙΚΗΣ.  Συνολικά έλαβαν μέρος 156 μαθητές από 19 Δημοτικά και 32 Γυμνάσια.  Το αγόρι αριστερά μου είναι ο Μάρκος, που πήρε το Α΄βραβείο, ενώ το κορίτσι στα δεξιά μου είναι η Ταξιαρχούλα, που πήρε ειδική διάκριση και μου έδωσε μεγάλη χαρά γιατί πραγματικά μου θύμισε τις δύο τελευταίες φράσεις από το προηγούμενο ποστ μου, “Ο κόκκος του καφέ”, όπου λέει: “Ζήσε τη ζωή σου έτσι ώστε εκεί  που οι άλλοι δεν αντέχουν τις δοκιμασίες και κλαίνε, εσύ να χαμογελάς. Κι ίσως να τους αλλάζεις, όπως ο κόκκος του καφέ, αλλάζει το βραστό νερό”.  Θα καταλάβετε γιατί, βλέποντας στα βραβεία, από ποιο Σχολείο είναι. Και -για να τιμήσουμε όλα τα παιδιά-  να τα βραβεία:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Μάρκος ΚρίμπαληςΤο χρυσό ελάφι, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ. Σ. Γέρακα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Φωτεινή ΚατσανδρήΟ θρόνος, 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ Γιάννης ΓονήςΤο μεγάλο ταξίδι του Τάκη Καρετάκη, Νέα Γενιά Ζηρίδη
ΕΠΑΙΝΟΣ Βάσω ΤσέμπισσεφΈνας διαφορετικός ήρωας, Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης
ΕΠΑΙΝΟΣ Φοίβη-Ιλάειρα ΣχίζαΗ παρέα του σεληνόσκηπτρου, 6ο Γυμνάσιο Αθήνας
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Ταξιαρχούλα ΚωνσταντίνουH Φρύνη, η Αλεπού Κίσσα και τα Πουλιά του Δάσους, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Κωνσταντίνος ΜεϊμαρίδηςΟ Jeb και ο κρύσταλλός του, Νέα Γενιά Ζηρίδη
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Ιωάννης ΚαούρηςΣυννεφοπαραμύθι, Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Βαρβάρα ΑναστασιάδηΚαταζητούνται οι εποχές, 13o Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Ιωάννης ΆντζακαςΗ δύναμη της φιλίας, 5o Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου

Και κάλεσαν, λοιπόν,  τον “Παραμυθά”, να δώσει το Α’ Βραβείο, περιμένοντας ότι θα πάει πετώντας!  Και βέβαια, όχι μόνο δεν πήγε πετώντας, αλλά δεν πήγε καν αυτός, αλλά εγώ, κι από πάνω έστειλαν και με πήρε και Σχολικό Λεωφορείο, πράγμα που με ενθουσίασε. Το γιατί θα το μάθετε, στην αρχή του βίντεο που ανέβασα, που έχει ένα μέρος από τον αρχικό χαιρετισμό που έκανα, την απονομή του Α΄ βραβείου (αν και δεν φαίνεται καλά) και το διάβασμα του παραμυθιού, “Το χρυσό ελάφι”, που πήρε το Α΄ βραβείο.
Σας φιλώ πολύ
Ν.Π. 

 

 

Σχολιάστε