Μια αθλιότητα

Πριν κάποια χρόνια, σε μια ταβέρνα της περιοχής πρόσεξα στον τοίχο ένα ημερολόγιο που έλεγε, “Προστατέψτε  τα  δάση” . “Μπράβο ευαισθησία”, σκέφτηκα, αλλά πριν προλάβω να χαρώ, είδα ότι έγραφε από κάτω: “Σύλλογος κυνηγών” .  Τζάμπα η χαρά μου. Απογοητεύτηκα.Ο Σύλλογος κυνηγών, παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να προστατεύουν τα δάση, για να υπάρχουν μέσα ζώα να τα σκοτώνουν!!!  Την ιστορία τη θυμήθηκα, νοιώθοντας την ίδια και μεγαλύτερη απογοήτευση, αλλά και στενοχώρια μαζί, όταν μου ήρθε ένα mail  με ένα βίντεο που κάποιος σκοτώνει το “Πουλάκι τσίου” και παίχτηκε στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”!!!  Είναι μία εκπομπή  που έβλεπα από πάντα, από τότε που ήταν η εκπομπή των “ΑΜΑΝ”, αλλά και ακόμα πιο παλιά, όταν στην εκπομπή που τότε ήταν τηλεπαιχνίδι και μόνο ένας από τους σημερινούς παρουσιαστές ήταν σ΄αυτήν, ενώ το ένα από τα παιδιά που την παρουσίαζαν, ο Αντώνης,  πέθανε ξαφνικά. Απ’ αυτό το γεγονός δημιουργήθηκε το όνομα “ΑΜΑΝ”, που είναι από τα αρχικά της φράσης, “Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς”.  Επίσης, το “Ράδιο Αρβύλα”, είναι η μόνη εκπομπή της Ιδιωτικής τηλεόρασης που έχει δείξει βίντεο με τον Κρισναμούρτι. Οπότε καταλαβαίνετε τη στενοχώρια μου και την απογοήτευσή μου. Όπως θα θυμάστε, σε προηγούμενο post, είχα ανεβάσει το βίντεο με το “πουλάκι τσίου”, που απ’ ό,τι έμαθα άρεσε πολύ στα “πρωτάκια” διάφορων σχολείων που το έδειξαν. Η αθλιότητα  του βίντεο της “δολοφονίας” του πουλιού, πέρα από κάθε σάτιρα, είναι ότι περνάει με αυτό τον τρόπο την αθλιότητα εκατοντάδων αμερικάνικων ταινιών που μεγάλωσε η γενιά μου βλέποντας τες στον κινηματογράφο και τώρα μεγαλώνουν χιλιάδες παιδιά βλέποντάς τες στην τηλεόραση, όπου με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία, λαμπεροί ηθοποιοί και μη, βγάζουν όπλο και σκοτώνουν. Μοιάζει υπερβολικό, αλλά δεν είναι: η ευκολία που πια άνθρωποι βγάζουν όπλο και σκοτώνουν άλλους ανθρώπους, ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα πια, έχει σχέση και με την εξοικείωση που έχουν δημιουργήσει οι Αμερικάνικες ταινίες. Ακριβώς όπως κάνουν μύθους άθλιους ανθρώπους σαν τον Νονό, επειδή παίζονται από λαμπερούς και εξαιρετικούς ηθοποιούς όπως ο Μάρλον Μπράντο.
Έχω έτοιμο το βίντεο να το ανεβάσω εδώ,  αλλά δεν μου πάει τελικά να το κάνω. Όποιος θέλει να δει την αθλιότητα , μπορεί να πάει να το δει ΕΔΩ που το ανέβασαν.
Καλή εβδομάδα.
Π.

 

2 σχόλια στο “Μια αθλιότητα”

   Mika
   20 Νοεμβρίου 12 στις 10:45

   Συμφωνώ απόλυτα. οταν ειδα και εγώ την συνέχεια του βιντεάκι σοκαρίστηκα…
   και νόμιζα οτι εγώ μόνο είμαι υπερβολική!
   Τι να πω, ετσι απλά σε ενα παιδικό βιντεακι με ζωάκια βγαίνει κάποιος στο τέλος με μια καραμπίνα και διαλύει το πουλάκι. Δεν μπορείς να συλλάβεις ουτε το αστείο ουτε τίποτα.
   Μια αθλιότητα μόνο.
   Καλημέρα!!

   δημήτρης
   20 Νοεμβρίου 12 στις 18:30

   Το είχες αναρτήσει σε προηγούμενο ποστ:
   “Είμαστε γέννημα της διαμόρφωσής μας· είμαστε γέννημα της κοινωνίας όπου ζούμε, γέννημα της προπαγάνδας — πολιτικής, θρησκευτικής και οποιασδήποτε άλλης. Επαναλαμβάνουμε ό,τι έχουν πει άλλοι. Όλη η Εκπαίδευσή μας είναι αυτό. Είμαστε διαμορφωμένοι, δεν είμαστε ελεύθεροι”
   Είμαστε εντελώς απρόσεκτοι(θα συμπληρώσω) τον περισσότερο καιρό της ζωής μας και γι αυτό καταλήγουμε στην αθλιότητα.

Σχολιάστε