“Αν έχει δύναμη η καρδιά – αν είναι καθαρή η ματιά”

Σήμερα κλείνει μία εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκε αυτό το blog. Για όσους τους διασκεδάζει η στατιστική, σημειώνω ότι έως αυτή τη στιγμή (4.30 το απόγευμα) που γράφονται αυτές οι γραμμές το έχουν επισκεφτεί για πρώτη φορά (χωρίς τις επιστροφές) 5.273 “παιδιά”, που έκαναν στα διάφορα posts του και σχόλια, 19.526 ΚΛΙΚ! Αργότερα σήμερα θα μπει άλλο ένα επεισόδιο από … τη ζωή μου, το: “ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ ΜΟΥ”. Όσοι το είχαν χάσει όταν παίχτηκε, θα ενθουσιαστούν. Θα ήθελα, όμως τώρα να σας βάλω εδώ ένα τραγούδι (όχι παιδικό) που πήρα πριν λίγο με e-mail. Σε πρώτο επίπεδο είναι ερωτικό, αλλά σε βάθος είναι κάτι σαν σχόλιο στα ερωτηματικά που έχουμε για τις σχέσεις μας με τους συντρόφους μας. Το βάζω εδώ και σαν ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ Κ. Μόλις της είχα στείλει δυο λόγια ως απάντηση στο σχόλιό της, μου ήρθε ένα e-mail που είχε μία διεύθυνση για να ακούσω ένα τραγούδι με τίτιλο, “Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ” από ένα ελληνικό συγκρότημα στην Αγγλία. Ακούγοντάς το, μου ήρθε στο νου το ερωτηματικό της Τζωρτζίνας, ” Τί γίνεται, όταν είναι τέτοιες οι συνθήκες που και τα ζευγάρια που είναι μαζί εντούτοις μοιάζουν σαν χωρισμένα γιατί δεν βρίσκονται παρά σπανίως μαζί;;; Τι μπορεί να γίνει;;;”
Νομίζω ότι οι στίχοι από το ρεφρέν αυτού του τραγουδιού είναι μία εξαιρετικά ευαίσθητη και σοφή απάντηση:

“για μας τους δυο αγάπη μου,
για μας τους δύο δάκρυ μου,
η απόσταση θα σβήσει,
αν έχει δύναμη η καρδιά
αν είναι καθαρή η ματιά
τους δρόμους μας θα σμίξει.”

 

Πηγαίνετε στη διεύθυνση που σας δίνω, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα σιωπής και μετά θα το ακούσετε. Πηγαίνετε εδώ: “Apostasi Acoustic“.
Σας ευχαριστώ που μου δώσατε μία από τις ωραιότερες εβδομάδες της ζωής μου.
Καλό τριήμερο
Σας φιλώ πολύ.
Π.

3 σχόλια στο ““Αν έχει δύναμη η καρδιά – αν είναι καθαρή η ματιά””

   Τζωρτζίνα Κ.
   16 Φεβρουαρίου 07 στις 19:53

   Ευχαριστώ για την αφιέρωση Παραμυθά μου και εγώ με τη σειρά μου το αφιερώνω σε όσους καταλαβαίνουν και βιώνουν αυτά που γράφω… και ξέρω πως είναι αρκετοί….

   “για μας τους δυο αγάπη μου,
   για μας τους δύο δάκρυ μου,
   η απόσταση θα σβήσει,
   αν έχει δύναμη η καρδιά
   αν είναι καθαρή η ματιά
   τους δρόμους μας θα σμίξει.”

   14 χρόνια προσπαθούμε να σμίξουν αυτοί οι δρόμοι και πάνω που λέμε δεν υπάρχουν χειρότερα….. ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ κάνουν τα χειρότερα….και μια αντίθετη στροφή ξεφυτρώνει που διαχωρίζει τους δρόμους μας….. και δεν είναι σαν το δικό σου γλυκό ΤΣΑ!!! Μετά σου λέει η Αττική Οδός μας ενώνει….χαχαχαχα.

   Φιλιά σε όλους, καλό 3μερο σε όσους το χαρούν και τα λέμε πάλι εδώ!

   rodoula
   18 Φεβρουαρίου 07 στις 22:18

   Γειά σας! Εγώ πάλι μαννούλα δεν είμαι(και είναι και too late για να γίνω)αλλά μ’αρέσει να σας διαβάζω. Με γεμίζουν μία γλυκιά τρυφερότητα τα κείμενα και οι προβληματισμοί σας.
   Το τραγούδι στο apostasi acoustic αληθινά μου άρεσε.
   Φιλιά σε όλους.

Σχολιάστε