“Αγαπώ τα Παραμύθια”

Horisti School.B

Ο τίτλος του post είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης του Δημοτικού Σχολείου στη Χωριστή Δράμας, που το βλέπετε στη φωτογραφία και όπου με είχε καλέσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Τα παιδιά των τεσσάρων πρώτων Τάξεων είχαν κάνει – κάτω από αυτό τον γενικό τίτλο – μία εξαιρετική ομαδική δουλειά: Τα παιδιά τής κάθε τάξης, είχαν γράψει όλα μαζί ένα παραμύθι. Το κάθε παιδί είχε γράψει από μία σελίδα, με μία φράση και μία ζωγραφιά που είχε φτιάξει το ίδιο. Με κάλεσαν, λοιπόν, να μου τα παρουσιάσουν και να κάνω κι εγώ τη δική μου παρουσίαση. Έτσι, από τα πέντε παραμύθια – η Β΄ Τάξη έχει δύο τμήματα – το πρώτο τούς το διάβασα εγώ για να διευκολύνω τα πρωτάκια, ενώ τα άλλα διαβάστηκαν από τα παιδιά που τα είχαν γράψει. Και να τα εξώφυλλα των πέντε παραμυθιών.  που οι τίτλοι τους είναι:  Α΄Τάξη: “Το Σπίτι του Παραμυθά”.  Β1΄  Τάξη: “Αγαπημένα Γουρουνάκια”.  Β2΄ Τάξη: “Ο Θησαυρός του Πειρατή”.  Γ΄ Τάξη:  “Η Μανιταρούπολη”.   Δ΄ Τάξη:  ” Ένα Παραμύθι θα σας Πω”. Και να τα εξώφυλά τους.

5 COVERS.b

Δυστυχώς, το βίντεο από τις δύο παρουσιάσεις που έκανα – μία στα παιδιά και στους γονείς και άλλη μία μόνο στα παιδιά – καθώς και το διάβασμα όλων τα παραμυθιών από τα παιδιά, είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να ανέβει εδώ. Έτσι ετοίμασα ένα βίντεο με το παραμύθι της Α’ Τάξης που διάβασα εγώ, και λίγο από το θεατρικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού που έκανα με τα παιδιά και με διασκέδασε πάρα πολύ.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π.

 

 

Σχολιάστε