Από τα 7 έως τα περίπου 70!

Χα, χα, χα… Αυτό τον τελευταίο καιρό, μ΄έχουν πλακώσει οι συμπτώσεις (;) !  Σε δύο mail για τη γιορτή μου μου στείλανε δύο πράγματα που έχουν σχέση με τη ζωή μου στα 7 και στα 70 (έστω, 70 παρά κάτι)! Το ένα είχε link  για το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό/νεανικό,  περιοδικό/ comic που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα, τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, με τους “Άθλιους” του Βίκτωρος Ουγκώ. Το δεύτερο είχε αυτό εδώ το  link  με ένα βίντεο για χρόνια πολλά από το ιντερνετικό κανάλι το FOCUS TV όπου είχα δώσει μία συνέντευξη πριν λίγο καιρό  στην εκπομπή του “Σε πρώτο ενικό”, της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη. Είχαν πει ότι όταν ανέβει θα με ειδοποιήσουν, αλλά το ξέχασαν κι έτσι ανακάλυψα και τη συνέντευξη.
Πάμε πίσω στα επτά μου: Την επιμέλεια  της σειράς “ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ”, την είχε ο θείος μου ο Όμηρος, ένας από τους λίγους γραφίστες εκείνες της εποχής. Αυτός ήταν εκείνος που μου το έφερε τότε, προς το τέλος της Α΄ Δημοτικού, όταν είχα αρχίσει πια να διαβάζω και που – όπως όλα τα αγόρια και κορίτσια τότε – φορούσα κι εγώ την ποδίτσα μου και ήμουν έτσι:

Και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους των ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ που ενθουσιάστηκα μόλις το είδα προχθές, ήταν αυτό:

Και το φοβερότερο όλων είναι ότι υπάρχει και  link για να το “ξεφυλλίσετε” αν  θέλετε, ΕΔΩ.  Κι αν θέλετε να δείτε και τα περισσότερα από τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ που έχουν κυκλοφορήσει πηγαίνετε ΕΔΩ.

Κι από τότε, λοιπόν, πέρασαν τα χρόνια, και πλησιάζοντας τα 70 έδωσα τη συνέντευξη που σας είπα στη Φαίη Μαυραγάνη και στην εκπομπή της “Σε πρώτο ενικό”, στο FOCUS TV. Κι  επειδή αυτή η συνέντευξη ήταν χαλαρή και είχε πλάκα, λέω να σας βάλω ένα link, γιατί δεν μ΄αφήνει να την “κλέψω” . Είναι σε τρία μέρη και κάθε μέρος έχει στην αρχή μία και μόνη διαφήμιση. Όποιος του κάνει κέφι να πάει να τη δει. ας κάνει κλικ   ΕΔΩ  Κι επειδή αυτό το link που βρήκα σε πηγαίνει στο δεύτερο μέρος, πάνω αριστερά έχει τρία τετραγωνάκια που γράφουν 1,2,3, κάντε κλικ στο 1 για να πάει στην αρχή.
Ευχαριστώ πολύ  και από εδώ όσους μου έστειλαν τα χρόνια πολλά τους.

Καλή εβδομάδα
Π.

 

ένα σχόλιο στο “Από τα 7 έως τα περίπου 70!”

      e.
      10 Δεκεμβρίου 12 στις 21:09

      Η συνέντευξη εξαιρετική. Ωραία συζήτηση… για την Κυβέλη, τη Λαμπέτη… το τότε, το τώρα…

Σχολιάστε